Vanlige spørsmål

Om Easly

Er Easly en ny bilforhandler?

Nei, Easly er ikke en ny bilforhandler, men et nytt varemerke og et nytt selskap som er eid av Bertel O. Steen AS. Easly er opprettet for å forenkle alt som har med bilholdet å gjøre for deg. Det gjør vi ved å samle alle bilholdskostnadene dine på én faktura.

Fins det noe ulemper ved å lease i stedet for å kjøpe?

Dette vil alltid være individuelt. Men ved privatleasing er det viktig å huske: • Du har ingen bil å selge etter utløpet av leasingperioden. • Hvis ditt bilbehov endrer seg i leieperioden, fordi du for eksempel får barn, ny jobb el, kan det koste å komme ut av avtalen. • De fleste tvistesaker oppstår i forbindelse med tilbakelevering av bilen. Det er derfor fornuftig å behandle den pent gjennom leasingperioden, slik at ikke verdien ved tilbakelevering bli lavere på grunn av skader og unormal slitasje.

Hva er fordelene ved å lease i stedet for å kjøpe?

Fordelene med leasing: •Du får en ny og sikker bil. •Du vet hva bilen koster deg hver måned. •Du slipper å låne penger for å kjøpe bil. •Du slipper å binde opp kapital. •Du slipper å bekymre deg over hva bilen er verd når du skal selge den. •Du slipper å selge den brukte bilen selv.

Hva er forskjellen på Easly og vanlig leasing?

Easly samler både leasingkostnaden, bomring og drivstoffkostnader på én faktura. Du har også muligheten til å inkludere bilholdskostnadene som kommer i tillegg ved vanlig leasing slik som service- og vedlikehold, forsikring, årsavgift og dekkhotell. Det gjør at du slipper å forholde deg til så mange leverandører og forskjellige fakturaer. Med alle tjenestene samlet på et sted trenger du bare å forholde deg til oss om det skulle være noe.

Hva er leasing?

Leasing er en mellomting mellom leie og lånefinansiering. Utleier er ofte en finansinstitusjon, underavdeling av en bank eller et forsikringsselskap. Det er utleieren som eier bilen. Leasingtakeren, eller leieren, har bruksretten.

Bestillingsprosessen

Hva er startleie?

Startleien er det beløpet du betaler når du får bilen. Hensikten med startleien er å redusere det beløpet som leasingselskapet investerer i bilen. Det gjør at de månedlige kostnadene gjennom avtaleperioden blir lavere. Siden startleie defineres som en forskuddsleie, inkluderer den mva.

Hvordan beregnes månedsprisen?

Månedsprisen inkluderer renter, bilens verdifall og alle de tjenestene som er inkludert i avtalen fordelt per måned. Dermed slipper du store engangskostnader.

Hvordan bestiller jeg tilleggsutstyr?

Alle bilene på nettsiden har vi satt sammen med det mest populære utstyret. Finner du ikke det du ønsker der, vil du få hjelp ved å ta kontakt med forhandleren.

Avtalen

Kan jeg kjøre bilen i utlandet?

Ja, du kan kjøre i utlandet. Men skal du til land der det er stor risiko for tyveri eller hvor det kreves grønt kort, må du kontakte vår kundeservice på forhånd.

Kan jeg reparere eventuelle skader selv?

Nei, for å sikre at kvaliteten er god og jobben ikke må gjøres om igjen, må det kun benyttes autorisert verksted ved reparasjon og skader på bilen.

Kan jeg si opp avtalen?

Ja, avtalen kan sies opp etter 6 måneder med én måneds oppsigelsestid. I slike tilfeller må du imidlertid betale et oppsigelsesgebyr på 6 måneders leie.

Hva koster det å endre den årlige kjørelengden i avtalen?

Dersom du kjører mer enn avtalt, bør du straks kontakte oss. Det er billigere å endre avtalt kjørelengde underveis enn å betale for ekstra kilometer til slutt.

Hvem kan kjøre bilen?

Det kan du bestemme selv gjennom bilens forsikringsvilkår.

Hvor mye vil det koste meg å kjøpe ut bilen når avtalen er ferdig?

Dette kan ikke avtales på forhånd fordi det da vil være en avbetalingskontrakt. Der gjelder andre regler enn for leasing. Du kan be om et tilbud fra forhandleren når avtaleperioden nærmer seg slutten.

Kan andre overta avtalen min?

Ja, det er mulig. I så fall må du kontakte vår kundeservice som vil hjelpe deg. Det kreves imidlertid at den som skal overta avtalen blir kredittgodkjent.

Kan jeg kjøpe bilen når avtalen er ferdig?

Ja, du kan be om et tilbud på å kjøpe bilen fra forhandleren som leverte den.

Innlevering av bilen<

Hva må jeg huske på når jeg leverer bilen tilbake?

Det er en stor fordel at bilen er vasket både utvendig og innvendig ved innlevering. Husk også å tømme den for alle personlige eiendeler. Alt utstyr som fulgte bilen ved levering, skal følge med. Det kan for eksempel være bagasjeromstrekk og vinter/sommerdekk. Dersom du har dekkhotell gjennom Easly ordner vi med dekkene for deg.

Hva skjer når bilen skal leveres tilbake?

I god tid før bilen skal tilbakeleveres bør du inngå en ny leasingavtale. Dermed står ny bil klar når du tar farvel med den forrige. Vi vil varsle deg i god tid slik at dette kan planlegges. Du leverer bilen til den forhandleren som utleverte den. Bilen vil da bli inspisert for mangler og skader. Det er en stor fordel at bilen er vasket både utvendig og innvendig ved innlevering.

Hva regnes som normal og unormal slitasje?

I følge Norges Bilbransjeforbund defineres normal slitasje som det som skjer naturlig med bilen på grunn av alder og kjørelengde. Dette kan være slitasje på bremsebånd, slitte gummimatter, småsår i lakken etter insekter og steinsprut, o.l. Unormal slitasje er skader o.l. som påføres bilen ved ytre påvirkning eller uforsiktig bruk. Det kan være synlige riper i lakken, småbulker, glasskader som krever at ruten må skiftes, skader i setetrekk, lukt etter røyking, o.l. Komplett definisjon finner du her: https://downloads.ctfassets.net/u4u5fyhq4dg6/4QiYdVebBjGPkjMT7HAUJC/438894d45a052c1ee8dedf7a109125b6/flyer2.pdf

Kan jeg reparere eventuelle skader selv?

Nei, for å sikre at kvaliteten er god og jobben ikke må gjøres om igjen, må det kun benyttes autorisert verksted ved reparasjon og skader på bilen.

Hvor mye vil det koste meg å kjøpe ut bilen når avtalen er ferdig?

Dette kan ikke avtales på forhånd fordi det da vil være en avbetalingskontrakt. Der gjelder andre regler enn for leasing. Du kan be om et tilbud fra forhandleren når avtaleperioden nærmer seg slutten.

Kan jeg kjøpe bilen når avtalen er ferdig?

Ja, du kan be om et tilbud på å kjøpe bilen fra forhandleren som leverte den.